BAHAN BAHAN :
3 CAWAN TEPUNG BERAS
1 CAWAN TEPUNG GANDUM
2 CAWAN GULA PASIR
1 BUNGKUS IBU ROTI
2 CAWAN NASI SEJUK
3 CAWAN AIR
CARA CARA:
3 CAWAN TEPUNG BERAS
1 CAWAN TEPUNG GANDUM
2 CAWAN GULA PASIR
1 BUNGKUS IBU ROTI
2 CAWAN NASI SEJUK
3 CAWAN AIR
CARA CARA:
- BLENDER NASI DENGAN AIR SAMPAI BETUL BETUL HANCUR
- KEMUDIAN CAMPURKAN NASI TADI DENGAN BAHAN BAHAN YANG LAIN.
- GAUL ATAU BLENDER SEKALI LAGI SAMPAI SEMUANYA SEBATI.
- PERAP SAMPAI NAIK. PANASKAN KUKUSAN.BILA AIR DAH MENDIDIH PANASKAN ACUAN LEBIH KURANG 5 MINIT.
- LEPAS ITU MASUKKAN ADUNAN TADI DAN KUKUSLAH ANTARA 10 - 15 MINIT.
- DAH MASAK HIDANGKAN DENGAN KELAPA YANG DI CAMPURKAN SEDIKIT GARAM.