Bahan-Bahan:
113.4 gm mentega
¾ cawan gula perang
½ camca teh esen vanila
1 biji telur
½ cawan tepung berserbuk penaik
1 ½ cawan emping jagung
¾ cawan gula perang
½ camca teh esen vanila
1 biji telur
½ cawan tepung berserbuk penaik
1 ½ cawan emping jagung
¼ camca teh garam
¾ cawan wheatgerm
1/3 cawan kelapa
1/3 cawan oat
113.4 gm kismis
¾ cawan wheatgerm
1/3 cawan kelapa
1/3 cawan oat
113.4 gm kismis
Cara:
Pukul mentega bersama gula perang.
Masukkan esen vanila dan telur. Pukul hingga sebati. Masukkan tepung
yang telah diayak, wheatgerm, kelapa, oat, kismis dan emping jagung.
Kacau hingga rata. Cedok secamca adunan dan bulat-bulatkan. Tekan
atasnya sedikit. Susun adunan di dalam dulang pembakar yang dilengser
sedikit mentega. Bakar di dalam ketuhar 20 minit pada kepanasan 160
darjah.
Sumber: Majalah Jelita April 1992