Jumaat, 30 Mei 2014

Semperit Marble

Bahan
 
280 gm butter
130 gm gula kastor
270 gm tepung ros/tepung biskut
70 gm tepung jagung
70 gm tepung kastad >> kite taruk tepung jagung juga
1 s/k coklat emulco
hirisan badan [hiasan]

Cara
  1. Gaulkan butter dan gula sehinga sebati.
  2. Masukkan tepung gandum dan jagung yg telah diayakkan sedikit demi sedikit.
  3. Bahagikan adunan pada 2 bahagian.
  4. Campurkan coklat emulco pada 1 bahagian manakala 1 lagi dibiarkan adunan asal.
  5. Gunakan acuan samperit bunga cina dan pamkan adunan coklat dalam loyang angaran 3 cm.
  6. Pamkan adunan asal bersebelahan doh coklat yg telah diletakkan dalam loyang.
  7. Letakkan hirisan badam sebagai hiasan.
  8. Bakar dalam oven suhu 170'C selama 12 - 15 minit.
  9. Bila sejuk simpan dalam balang kedap udara.
Sumber : FP Hanieliza