Bahannya:
Bahan A
250gm butter
60 gm shortening
130gm gula castor
60 gm shortening
130gm gula castor
Bahan B :
330gm tepung gandum diayak
1/2 sudu teh emplex diayak
80gm tepung jagung diayak
80gm serbuk badam dipangang
1/2 sudu teh emplex diayak
80gm tepung jagung diayak
80gm serbuk badam dipangang
Bahan Hiasan
150gm cheese diparut@ secukupnya
Caranya:
- Pukul bahan A hingga kembang( warna bertukar asal sedikit kuning kepada warna krim yang lebih putih).
- Masukkan bahan B, uli hingga menjadi doh.
- Ambil doh sebesar ibu jari, gentel menjadi bulat, letakkan dalam 'paper cup'.
- Tabur parutan cheese diatasnya.
- Bakar pada suhu 140C selama 30 - 35 minit. (Ikut kesesuaian oven masing-masing).