Ahad, 20 Julai 2014

Biskut Badam Bertatah Coklat Putih

Biskut Badam, Bertatah Coklat Putih, hitam putih, badam halwa, badam drink recepie, bila resah, pancakes recipe indian, siluman buaya putih, aishiteru 2, malam minggu miko, coco argentee belgolise, tinggal kenangan saleem, marziyeh eshghi soozan, kerispatih cinta putih, cinta terlarang, cinta putih sonia, kla project yogyakarta, yuna lullabies, kaboci, kapanlagi com video, dige badam miad, ketika, ajj ki adalat, cumicumi.com, azat baam miad, pothik nobi, burung burung putih, ona sutra dangdut, badam ki mathai, black dan rj, kain putih putra, text messenger phones, saikoji merah putih, hitam putih ahok, perang, flm bokef indonesia, jeff chang, khaju katle, pesbuker, leikha, kerispatih-cinta putih, ovj 2014, hitm putih ashanti, paper printing software, dendam membara, south indian sweets, putih dalam debu, dumb and dumber, sin and alex, krisdayanti, masker putih telur, twins, seperti coklat, coboy junior live, resepi terbaru, gobi masala, mawa kachori, kuncung putih, dinamik dilema rindu, hitam putih jis, sammy simorangkir, hitam putih farhat, sling bow, bendera coklat, cradle of filth, sayang shae lyrics, naruto shippuden, curd rice, kaju barfi, daniel mananta, may sketsa, just alvin, dp news, abdul rahmman, black putih merah, numa numa newnuma, daddy yankee parellas, sarjana muda cover, playful kiss, haunting, tamara bleszinski, alkaline trio, neng nada sholatum, extreme couponing, nashenas, silat macan putih, merah outih, kimp biskut, nugget biskut, baba telepon, halwa, project pop marah, disco korea, pista juice, song for sister, bathinda beats, fatin hitam putih, penantian yang tertunda,

Bahan-Bahan:

250 g marjerin
100 g gula perang
70 g gula kastor
350 g tepung halus
50 g tepung jagung
½ camca besar soda penaik
1 ½ camca teh garam
2 camca teh esen vanila
80 g emping badam

Untuk hiasan:

200 g coklat masakan, dicairkan
200 g coklat putih, dicairkan

Cara:

Putar marjerin bersama gula perang dan gula kastor hingga ia kembang. Kaup balikkan tepung halus bersama tepung jagung, soda penaik, garam dan esen vanila hingga ia sebati. Kaup balikkan empingan badam hingga ia sebati. Ratakan sedikit adunan di dalam acuan kecil pilihan. Buat hingga habis adunan. Bakar ia pada suhu 180'C, 20 minit. Biar ia sejuk. Sapukan permukaan biskut dengan coklat masakan, biar ia keras. Lakarkan permukaan coklat masakan tadi dengan coklat putih. Buat hingga ia habis, biar ia keras. Simpan di dalam bekas kedap udara.

Sumber: Majalah Jelita Januari 1997