250gm buttercup
100gm gula icing
2 biji telur kuning
1 sudu teh emalco pandan
1/2 sudu the pewarna hijau
1/3 sudu the garam halus
230gm tepung ubi*
50gm bijan*
* disanggai @ goreng tanpa minyak
100gm gula icing
2 biji telur kuning
1 sudu teh emalco pandan
1/2 sudu the pewarna hijau
1/3 sudu the garam halus
Bahan B:
200gm tepung gandum*230gm tepung ubi*
50gm bijan*
* disanggai @ goreng tanpa minyak
Caranya:
- Pukul bahan A hingga sebati.
- Masukkan bijan, kacau hingga sebati.
- Masukkan tepung gandum & tepung ubi, uli hingga sebati.
- Canai & terap adunan dengan acuan berbentuk daun. Guna pencungkil gigi buluh untuk buat urat daun (menekan ke atas adunan biskut pada bahagian hujung yang tajam).
- Bakar pada suhu 160C selama 17 minit.
- Angkat, sejukkan atas redai sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
sumber dari : http://ummiazilla.blogspot.com/