Baan-bahan A* 1 cawan gula pasir - 3/4 cwn pun dah cukup* 1 cawan serbuk koko* 1 cawan susu cair - susu segar pun boleh* 1 cawan susu pekat* 1 cawan minyak masak* 1 sudu kecil serbuk nescafe**
Semua bahan A digaul sebati dan dimasak atas api perlahan sehingga gula
larut. Matikan api dan rehatkan sekejap bila dah sebati.Bahan-bahan B* 3/4 cawan tepung gandum* 1 sudu kecil (sudu kfc) soda Bikarbonat* 1 sudu kecil (sudu kfc) Baking Powder
Bahan-bahan C
* 4 biji Telur - diblender or pukul hingga kembang
CARA-CARA
1. Satukan Bahan B dan Bahan C ke dalam Bahan A secara berselang seli dan gaul dgn senduk sahaja.
2. Bila dah sebati masukkan ke dalam loyang yg digris & lapik dgn kertas minyak.
3. Kukus 1 jam or hingga masak.
JANGAN BUKA PENGUKUS SEMASA PROSES KUKUS 45 YG PERTAMA ... takot kek mendap :-)
TOPPING COKLAT (SIMPLY SODAP)
* 250g coklat masakan - potong kecik2 ya
* 1 sudu besar butter
* 130 ml Double Cream or Whipping Cream
* 1 sudu makan susu pekat (tak letak pon tak apa...utk manis jee)
**
Cairkan coklat secara Double Boiler. Alih dari api & masukkan
butter,susu & cream & kacau sebati. Itu jeeee.... tuang lah atas
kek tadi...