Bahan-Bahan:
Bahan A (utk perap ayam)
- 1 ekor ayam
- 2 sudu jintan putih (dikisar halus)
- 4 sudu serbuk cili
- minyak zaitun
- Serbuk lada hitam
- Serbuk lada putih
- daun pasli (dikisar halus)
- daun mint (dikisar halus)
Bahan B (utk kulit)
- tepung jagung
- ketumba
- jintan hitam
Bahan C
-sebiji lemon
Cara:
Bahan A (utk perap ayam)
- 1 ekor ayam
- 2 sudu jintan putih (dikisar halus)
- 4 sudu serbuk cili
- minyak zaitun
- Serbuk lada hitam
- Serbuk lada putih
- daun pasli (dikisar halus)
- daun mint (dikisar halus)
Bahan B (utk kulit)
- tepung jagung
- ketumba
- jintan hitam
Bahan C
-sebiji lemon
Cara:
- Perapkan ayam bersama bahan A di sapu hingga mesra bersama minyak zaitun dan masukan lemon ke dalam rongga ayam (lemon ditikam beberapa kali dengan pisau)selama 1 jam.
- Campurkan bahan B dan uli hingga sebati dan bungkuskan pada ayam.
- Panaskan ketuhar.
- Lapit surat khabar lama dalam bekas bagi tujuaan untuk resap air ayam dan bakar selama 60 minit.