Bahan-bahan:
- 125 gm butter
- 4 biji telur >Hasue guna 5 biji telur
- 1/4 cwn susu pekat manis
- 1 cwn tepung gandum
- 1 cwn air>saya guna 1 1/2 cawan
- 2 sudu kecil soda bikarbonat
- Hasue tambah esen vanila
Cara-cara:
- Cairkan butter dan biarkan sejuk.
- Goreng gula hingga hancur dan masukkan 2 cawan air.kacau sehingga sebati dan cair,biarkan sejuk.
- Masukkan butter cair,tepung gandum (yang diayak bersama dengan soda bikarbonat) dan gula hangus ke dalam adunan telur.
- Kacau sebati dan tapiskan.
- Peram selama 3-4 jam (lagi lama lagi elok untuk menghasilkan lubang-lubang yang lebih banyak)
- Bakar dalam oven yang dah dipanaskan 170-180C lebih kurang 40-45 minit atau sehingga masak.
sumber : http://dilaella.blogspot.com/