Bahan-Bahan:
200 gm isi ikan kurau,dikisar lumat
200 gm udang sederhana
1 camca teh garam
2 camca teh minyak bijan
3 camca teh sos tiram
1 camca teh tepung jagung
2 ulas bawang putih, dihiris halus
3 tangkai daun bawang, dihiris halus
½ cawan cendawan butang, dicincang halus
5 camca besar lobak merah parut
Sedikit mentega untuk menggoreng
Cara:
Satukan semua bahan di dalam bekas. Gaul is hingga sebati. Bulat-bulatkan adunan anggaran 1 cm tebal dan tekan sedikit supaya leper. Panaskan mentega dan goreng bergedel menggunakan api sederhana hingga ia kuning. Angkat.
Sumber: Majalah Sajian Jelita Bil :43
200 gm isi ikan kurau,dikisar lumat
200 gm udang sederhana
1 camca teh garam
2 camca teh minyak bijan
3 camca teh sos tiram
1 camca teh tepung jagung
2 ulas bawang putih, dihiris halus
3 tangkai daun bawang, dihiris halus
½ cawan cendawan butang, dicincang halus
5 camca besar lobak merah parut
Sedikit mentega untuk menggoreng
Cara:
Satukan semua bahan di dalam bekas. Gaul is hingga sebati. Bulat-bulatkan adunan anggaran 1 cm tebal dan tekan sedikit supaya leper. Panaskan mentega dan goreng bergedel menggunakan api sederhana hingga ia kuning. Angkat.
Sumber: Majalah Sajian Jelita Bil :43