*1 batang kayu manis,2 biji bunga lawang,4 biji bunga cengkih&2 biji buah pelaga
2 batang selery-potong serong
2 keping fisgcake-potong
2 ulas bawang putih,2 ulas bawang merah-racik
1 sudu/k lada hitam
Minyak utk menumis
Air & Garam secukupnya
Instructions
Rebus daging&tulang dlm periuk dgn air yg mencukupi..masukkan sup bunjut&bahan2 bertanda *
Rebus sehingga daging masak&empuk,kalau air agak kering tambahkan air.
Masukkan garam secukup rasa.Masukkan salery&fishcake yg telah dipotong.
Masukkan lada hitam.
Di
kuali yg lain,panaskan dgn sedikit minyak & tumis bawang
putih&bawang merah bersama sehingga naik bau &
kekuningan.Kemudian masukkan bwng & minyak nye ke dlm sup tadi.
Celur bihun dgn air panas & toskan.
Hidang bihun bersama sup&hias dgn bawang goreng&daun sup kalau ada.