Bahan:
- 2 mangkuk nasi
- 2 biji telor
- 1/2 labu bawang besar - dihiris
- 2 ulas bawang putih-dihiris
- 1 1/2 sudu besar pes tomyam
- Sedikit kobis dan sawi-dipotong2
- 5 biji cili padi - diketuk
- 1- 2 helai daun limau purut - hiris halus
- 1 batang serai-dihiris halus
- 1 sudu besar sos ikan-ni optional
- sedikit hirisan lengkuas
- 10 ekor udang
- Minyak masak secukupnya
- Garam secukup rasa
- Panaskan minyak di dalam kuali Pecahkan telor dan goreng seperti telor hancur hingga masak.
- Masukkan bawang, serai, lengkuas dan cili padi . Goreng hingga wangi.
- Masukkan udang , pes tomyam dan sos ikan. Kacau hingga udang masak.
- Masukkan sayuran, daun limau purut dan kacau rata.
- Masukkan nasi dan kacau balik hingga rata dan masukan garam secukup rasa.
- Kacau hingga nasi berasap dan naik bau harum. Tutup api dan boleh lah dihidangkan dengan taburan bawang goreng.