200 gm mee kuning
6 ekor udang (sederhana besar)
2 ekor sotong (besar)
sawi
kobis
2 biji tomato
3 sudu besar sos cili
3 sudu besar sos tomato
3 sudu besar sos tiram
2 sudu besar sos ikan
sedikit lada hitam (ditumbuk)
sedikit garam
3 ulas bawang putih (dicincang)
6 ekor udang (sederhana besar)
2 ekor sotong (besar)
sawi
kobis
2 biji tomato
3 sudu besar sos cili
3 sudu besar sos tomato
3 sudu besar sos tiram
2 sudu besar sos ikan
sedikit lada hitam (ditumbuk)
sedikit garam
3 ulas bawang putih (dicincang)
Cara-cara
- Tumiskan bawang putih sehingga naik bau. Kemudian masukkan sotong dan udang. Biarkan selama seminit.
- masukkan batang sawi dan kobis. Kemudian masukkan semua sos, lada hitam, garam dan air.
- biarkan selama lebih kurang 2 minit.
- masukkan tomato, mee dan sawi. Biarkan lagi selam lebih kurang 2 minit.
- Sedia untuk dihidangkan. (Kena makan panas2, nanti tak sedap pulak)