Resepi Ayam Panggang Teriyaki
Bahan-bahan:
4 keping dada ayam tanpa tulang dan kulit
1 cawan sos teriyaki
1/4 cawan jus lemon
2 sudu teh bawang putih kisar
2 sudu teh minyak bijan
Cara penyediaan:
Lumur ayam dengan kesemua bahan hingga mesra dan masukkan ke dalam bekas berpenutup. Tutup bekas dan perap ayamtersebut ke dalam peti ais selama 24 jam. Gaul-gaulkan perapan sekali sekala.
Panaskan pemanggang dan panggang ayam sehingga masak. Anggaran selama 6 hingga 8 minit setiap sisi, boleh cucuk dengan garfu untuk uji ayammasak sepenuhnya.
Sedia untuk dihidangkan.
dipetik dari: http://www.resepi4u.com/
Bahan-bahan:
4 keping dada ayam tanpa tulang dan kulit
1 cawan sos teriyaki
1/4 cawan jus lemon
2 sudu teh bawang putih kisar
2 sudu teh minyak bijan
Cara penyediaan:
Lumur ayam dengan kesemua bahan hingga mesra dan masukkan ke dalam bekas berpenutup. Tutup bekas dan perap ayamtersebut ke dalam peti ais selama 24 jam. Gaul-gaulkan perapan sekali sekala.
Panaskan pemanggang dan panggang ayam sehingga masak. Anggaran selama 6 hingga 8 minit setiap sisi, boleh cucuk dengan garfu untuk uji ayammasak sepenuhnya.
Sedia untuk dihidangkan.
dipetik dari: http://www.resepi4u.com/