Bahan-Bahan:
100 gm tepung gandum.
1 kiub pati ayam.
60 gm mentega.
100 gm kentang berperisa ayam (potato crips), dihancurkan.
1 biji kuning telur.
2 camca besar susu segar.
1 camca besar susu segar (untuk disapu).
2 camca besar bijan.
Cara:
Ayak tepung ke dalam mangkuk. Gaul dan ramaskan pati ayam bersama mentega hingga rata. Masukkan serbuk kentang, telur dan susu. Uli menjadi doh. Bungkus adunan dengan plastik dan simpan 30 minit di dalam peti sejuk. Kemudian canai doh dan potong segi empat 2 cm. Susun di atas dulang bakar yang dilengser dengan sedikit mentega. Sapu sedikit susu di atas adunan dan tabur bijan. Bakar pada suhu 190'C hingga keperangan.
Sumber: Majalah Sajian Jelita Bil. 42
100 gm tepung gandum.
1 kiub pati ayam.
60 gm mentega.
100 gm kentang berperisa ayam (potato crips), dihancurkan.
1 biji kuning telur.
2 camca besar susu segar.
1 camca besar susu segar (untuk disapu).
2 camca besar bijan.
Cara:
Ayak tepung ke dalam mangkuk. Gaul dan ramaskan pati ayam bersama mentega hingga rata. Masukkan serbuk kentang, telur dan susu. Uli menjadi doh. Bungkus adunan dengan plastik dan simpan 30 minit di dalam peti sejuk. Kemudian canai doh dan potong segi empat 2 cm. Susun di atas dulang bakar yang dilengser dengan sedikit mentega. Sapu sedikit susu di atas adunan dan tabur bijan. Bakar pada suhu 190'C hingga keperangan.
Sumber: Majalah Sajian Jelita Bil. 42