Sabtu, 14 Jun 2014

Cara masak Ayam Pandan

corazon sin cara sin cara prince royce cara mia gerardo ortiz cara delevingne interview cara delevingne irene cara aventura sin cara unmasked fame irene cara wwe sin cara cara wwe sin cara wwe stand by me cara delevingne singing rey mysterio bachata sin cara finisher cara a cara prince royce incondicional irene cara fame wisin y yandel cara bonita justin bieber wwe 12 danza kuduro cara la muerte aventura el malo fame sin cara debut sin cara theme rey mysterio unmasked cara dillon drake lil wayne cara mia addio cara ala muerte prince royce rechazame don omar chris brown cara de gitana torta na cara gerardo ortiz 2011 el malo aventura pitbull enrique iglesias cara luna romeo santos promise john cena sin cara entrance xtreme te extrano jerry rivera cara zavaleta justin bieber baby romeo santos daddy yankee larry hernandez cara santa maria wwe raw rihanna party rock anthem aventura obsesion mistico corazon prima j cara sucia eminem prince sergio vega cara salimando what a feeling cara partida torta cara cara maria te extrano xtreme cara delevigne bruno mars prince royce addicted stereo love cat daddy grenade bruno mars rechazame prince royce rosas pandan banda machos peewee cara bonita taylor swift michael jackson banda el recodo jenni rivera katy perry pie face banda ms cara delevingne runway bachata dance irene cara flashdance cara al sol bruno mars grenade sin cara botch miley cyrus
Ramai anda di luar sana yang suka akan ayam pandan bukan? Namun ramai yang tidak tahu membuatnya, dan jika mahu menikmati hidangan ini pasti anda kena membelinya di luar.

Keunikan rasa ayam dan persembahan sajian ini pastinya membuatkan ramai yang ingin mencuba! Paling penting, lauk ini tidak akan sesekali menghampakan anda. Memang sedap, memang lazat, memang sempurna!

Oleh itu, kali ini kami ingin berkongsi dengan pembaca-pembaca resipi istimewa ini yang perlu anda cuba.

Bahan-bahannya:

500 gm ayam - dihiris kecil-kecil
30 helai daun pandan yang besar

Bahan-bahan untuk diperap:

20 gm bawang putih - ditumbuk
6 batang akar daun ketumbar
1 sudu besar serbuk lada putih
1 sudu besar sos ikan
1 sudu besar gula
1 sudu besar serbuk kari Thai
1 sudu makan kicap pekat

Cara membuatnya:
  1. Akar daun ketumbar dicincang halus kemudian campur dengan bahan-bahan untuk perapan. Perap ayam dengan bahan-bahan ini selama tiga jam.
  2. Kemudian bungkus ayam yang telah diperap dengan daun pandan satu per satu.
  3. Setelah dibungkus, kukus selama 10 minit dan kemudian goreng. Hidangkan ketika masih panas.
Selamat mencuba!

sumber dari : https://my.entertainment.yahoo.com/