Bahan-bahan ( untuk 4 orang )
- 8 fish fingers(jejari ikan)
- 1 avocado,cincang kasar
- 1 tomato,potong kiub kecil
- 1 lemon @ limau nipis(ikut suka rasa masam)
- 8 mini tortillas
- 1 1/2 cawan hirisan iceberg lettuce
Cara-cara
- Panaskn oven(200c),alaskn tray dgn baking paper dan bakar jejari ikan selama 8 minit atau sampai kuning keemasan.
- Masukan avocado ke dlm bekas dan lenyek dgn garfu hingga hancur.Campurkan tomato yg dipotong kiub kecil,1 1/2 sudu makan jus lemon.Perasa kan dgn garam dan pepper,gaul rata.Campuran bahan ini dipanggil "Guacamole".
- Panaskn tortillas(following the packet directions).Letakkan sekeping tortillas ke atas pinggan rata,ambil sedikit hirisan lettuce dan letak 1 jejari ikan bersama 1 sudu mkn guacamole.Lipat bahagian bawah tortillas,dan gulung dgn kemas.Sedia dihidang..
oleh: norah