Bahan-bahan ( 15~18 biji )
- 150g butter
- 150g gula halus
- 200g tepung gandum
- 2 sudu kecil baking powder
- 80ml susu segar
- 50ml krim segar
- *200g labu(yg dah dibuang kulit)
- *15g butter
- *20g gula halus
- 1 biji telur
Cara-cara
- Kupas kulit labu dan potong kecil-kecil. Masakkan dengan microwave sehingga lembut.
- Keluarkan labu dari microwave, masukkan bahan yg bertanda * ke dalam labu. Lenyek-lenyekkan. Ketepikan. Panaskan oven sehingga suhu 170C.
- Pukul gula dan mentega sehingga putih
- Kemudian masukkan telur sedikit demi sedikit sambil dipukul sehingga sebati.
- Ayak tepung dan baking powder. Dalam bekas lain pula campurkan susu segar dengan krim segar
- Masukkan tepung yg diayak berselang seli dengan campuran susu dan krim tadi sambil dikacau.
- Akhir sekali masuklah labu yang telah dilenyek tadi. Kacau sehingga rata. Kemudian masukkan ke dalam muffin cups. Isilah 2/3 penuh.
- Bakar selama 30 minit.
oleh: yani