Bahan
Bahan
- 500 gm daging steak/tenderloin [bersihkan]
- 1 s/b kicap pekat
- 1 s/k madu/gula
- 1 s/b sos plum
- 1 s/b lada hitam
- 3 ulas bawang putih
- 2 ulas bawang
- 1 inci halia
- Daging dipotong lebar setebal 1 cm [1/2 inci].
- Gaulkan semua bahan yg disediakan dan perapkan selama 4 atau 5 jam.
- Masukkan semua bahan dalam non-stick pan dan tutupkan dgn tudung.
- Masakkan atas api sederhana sehingga air kering dan daging lembut.
- Angkat daging dan sediakan sos.
Bahan
- 1 s/b lada hitam
- 2 s/b tepung jagung ]
- 1 cawan air ] bancuhkan
- 1 s/b sos tomato
- 1 s/b kicap pekat
- Gunakan non-stick pan yg merebuskan daging tadi.
- Panaskan semua bahan termasuk bahan lebihan daging dalam non-stick pan tadi.
- Bila mendideh, tuangkan dalam mangkuk dan sediakan sayuran untuk hidangan.
- Salad bulat[potong kecil]
- tomato segar [potong baji/nipis]
- kentang goreng [potato chips]
- baked beans[ panaskan sikit]