Bahan-Bahan:
Bahan 1
500 g udang
2 biji telur
3 sudu tepung jagung
garam
lada hitam
minyak
2 biji telur
3 sudu tepung jagung
garam
lada hitam
minyak
Bahan 2
5 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
6 sudu sos cili
2 sudu sos cili thai
2 sudu sos tomato
2 sudu sos tiram
2 biji telur (dipukul)
Gula
Garam
2 ulas bawang putih
6 sudu sos cili
2 sudu sos cili thai
2 sudu sos tomato
2 sudu sos tiram
2 biji telur (dipukul)
Gula
Garam
Cara:
- Gaulkan semua bahan 1. Kemudian goreng udang hingga masak.
- Dalam kuali yang sama, tumis bawang merah dan bawang putih. Selepas garing, masukkan semua sos dan sedikit air. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
- Selepas itu masukkan udang dan gaul hingga rata. Akhir sekali, masukkan telur yang telah dipukul dan gaul rata.
- Hidangkan di dalam pinggan.
Cadangan Hidangan:
Hidangan ini enak dimakan bersama nasi dan roti.
Kiriman: Izah