Bahan-Bahan:
500 gm Daging Ayam (Bahagian dada)
Bahan A
2 sudu besar Minyak bijan
1 sudu besar Stok pekat ayam maggi
2 keping Tahu Jeruk (Nam Yee)Ada di jual di Pasaraya
sedikit Lada sulah
1 sudu besar Stok pekat ayam maggi
2 keping Tahu Jeruk (Nam Yee)Ada di jual di Pasaraya
sedikit Lada sulah
Bahan B
2 Biji Telur Ayam
4-5 sudu besar Tepung jagung
4-5 sudu besar Tepung jagung
Cara:
Ayam Dipotong
kecil dan di gaulkan dgn bahan A sehingga sebati. Perapkan selama 4 jam
(kalau nak cepat perap 1-1/2 jam pun boleh). Apabila hendak menggoreng
gaulkan dengan telur dan tepung jagung tadi. Goreng sehingga ayam
kekuningan , goreng dgn api kecil supaya ayam tidak hangus.
Cadangan Hidangan:
Ayam goreng ini sedap dimakan dengan sos cili Thai.
Tambahan:
Selamat mencuba