Bahan-Bahan:
120 gm mentega, dilembutkan.
200 gm gula halus.
1 biji telur ayam.
½ camca teh esen vanila.
200 gm gula halus.
1 biji telur ayam.
½ camca teh esen vanila.
2 camca besar air.
300 gm tepung serba guna.
1 camca teh serbuk penaik.
130 gm bijan digoreng hingga wangi dan disejukkan.
300 gm tepung serba guna.
1 camca teh serbuk penaik.
130 gm bijan digoreng hingga wangi dan disejukkan.
Cara:
Pukul
mentega bersama gula hingga sebati. Masukkan telur, esen vanila dan
air. Kacau sebati. Masukkan tepung yang diayak bersama serbuk penaik.
Masukkan setengah bahagian bijan dan gaul rata. Bentukkan adunan bujur
berukuran 5 cm. Golekkan adunan pada sebahagian lagi bijan dan bakar 20
minit pada suhu 180'C atau hingga kuning.
Sumber: Majalah Sajian Jelita Bil. 42