Bahan-Bahan:
130 gm mentega.
80 gm gula aising.
50 gm telur (sebiji).
1 sudu besar susu pekat.
1 sudu besar serbuk badam.
250 gm tepung gandum.
1 sudu teh emplex.
Kuning telur untuk hiasan.
80 gm gula aising.
50 gm telur (sebiji).
1 sudu besar susu pekat.
1 sudu besar serbuk badam.
250 gm tepung gandum.
1 sudu teh emplex.
Kuning telur untuk hiasan.
Bahan untuk Inti:
200 gm buah-buahan campuran.
40 gm badam keping.
40 gm cornflakes.
Satukan kesemuanya dan gaul dengan enam sudu besar susu pekat.
40 gm badam keping.
40 gm cornflakes.
Satukan kesemuanya dan gaul dengan enam sudu besar susu pekat.
Cara:
Pukul mentega dan gula aising hingga
berkrim dan masukkan telur, susu, badam, emplex dan tepung gandum. Uli
sebati. Terap adunan dan letak inti di tengah-tengah. Silangkan dengan
sedikit adunan tepung yang dipotong panjang. Sapu kuning telur dan bakar
hingga garing.
Sumber: Majalah Wanita Disember 1999 (Keluaran Khas)