Bulan Ramadhan bakal tiba tidak lama lagi, dan pastinya ramai yang ingin
memasak juadah berbuka puasa pada hari pertama puasa bukan.
Apa yang pasti juga adalah ramai juga yang mahu menikmati juadah gulai ikan patin tempoyak kerana ia sangat sedap serta mempunyai elemen manis, pedas dan sungguh menyelerakan.
Oleh itu, kali ini kami ingin berkongsi dengan anda mengenai resipi memasak gulai yang berasal dari Negeri Pahang ini yang dipetik dari portal Wanita.
Bahan-bahannya:
4 keping ikan patin
10 tangkai cili api (Di tumbuk)
Sedikit kunyit hidup (Di tumbuk)
Sedikit tempoyak
Sedikit daun kunyit dan kesom
Garam dan gula
Cara membuatnya:
Masukkan kesemua bahan-bahan kecuali ikan ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih.
Kemudian, masukkan ikan patin, daun kesom dan daun kunyit. Angkat apabila ikan telah pun masak.
Selamat mencuba dan selamat menjalani ibadah berpuasa kepada umat Islam di Malaysia!
sumber dari : https://my.entertainment.yahoo.com/
By Azwa Iela | Tupai
Apa yang pasti juga adalah ramai juga yang mahu menikmati juadah gulai ikan patin tempoyak kerana ia sangat sedap serta mempunyai elemen manis, pedas dan sungguh menyelerakan.
Oleh itu, kali ini kami ingin berkongsi dengan anda mengenai resipi memasak gulai yang berasal dari Negeri Pahang ini yang dipetik dari portal Wanita.
Bahan-bahannya:
4 keping ikan patin
10 tangkai cili api (Di tumbuk)
Sedikit kunyit hidup (Di tumbuk)
Sedikit tempoyak
Sedikit daun kunyit dan kesom
Garam dan gula
Cara membuatnya:
Masukkan kesemua bahan-bahan kecuali ikan ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih.
Kemudian, masukkan ikan patin, daun kesom dan daun kunyit. Angkat apabila ikan telah pun masak.
Selamat mencuba dan selamat menjalani ibadah berpuasa kepada umat Islam di Malaysia!
sumber dari : https://my.entertainment.yahoo.com/
By Azwa Iela | Tupai