Bahan-bahan ( 100 biji )
- Bahan A.
- 250gm mentega.
- 10gm shortening.
- 150gm gula kaster.
- 1 tsp strawberry emulco.
- 1/4 tsp pewarna pink/merah.
- 50gm serbuk badam/serbuk gajus - di sangai.
- Bahan B.
- 300gm tepung red rose.
- 40gm tepung kentang.
- 50gm susu tepung.
- 50gm tepung jagung.
- Hiasan : Coklat masakan Strawberry pink atau (coklat masakan putih + pewarna pink + strawberry emulco) dan breadcrumb putih/kelapa kering.
Cara-cara
- Pukul bahan A hingga berkrim. Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
- Canai dan terap dengan acuan di sukai.
- Bakar pada suhu 140C selama 30 minit.
- Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb.
oleh: citarasawan