Bahannya
- 1 ekor ikan siakap
- 2 s/b tepung jagung
- 1 s/b mentega
- 1 biji lemon (dihiris)
- 1 btg lobak merah (dipotong)
- 5 btg pucuk jagung muda (dipotong)
- 20gm cendawan (dipotong dua)
- 1 biji tomato (dibelah 4) *kite belah 6
- 2 sm halia (dihiris halus)
- 2 biji bawang putih (dihiris halus)
- 1/4 cawan air masak
- 9 tangkai cili padi (dipotong kecil2@ ketuk) *kite belah je kes nak kurang pedas,karang dak aqil bising....
- 1 sudu kecil garam
- Bersihkan ikan siakap & toskan. Lumurkan garam, mentega ke badan ikan & lumur tepung jagung.
- Gorengkan sekejap halia & bawang putih di dalam kuali berasingan.
- Letakkan ikan ke dalam kuali stim, letakkan kepingan lemon ke atas ikan. Masukkan kesemua jenis sayuran termasuk cili api di dalamnya.
- Bancuh tepung bersama air & tuangkan di dalam kuali.Masukkan halia & bawang yang telah digoreng td.
- Tutup kuali stim seketika. 5 minit kemudian, perahkan jus lemon ke atas siakap td & tutup sehingga ikan masak. Hidangkan & sedia untuk di makan.