Bahan-bahan:
500 gm labu
2 biji bawang besar – dimayang
15 tangkai cili padi – dikisar
2 sm kunyit – dikisar
2 batang serai
1 biji kelapa – diparut dan diperah santannya
50 gm ikan bilis – dibersihkan dan dituskan
Garam secukup rasa
2 biji bawang besar – dimayang
15 tangkai cili padi – dikisar
2 sm kunyit – dikisar
2 batang serai
1 biji kelapa – diparut dan diperah santannya
50 gm ikan bilis – dibersihkan dan dituskan
Garam secukup rasa
Cara menyediakan:
- Mula-mula, potong labu mengikut kesukaan anda.
- Bersihkan dan masukkan ke dalam periuk.
- Masukkan bawang besar, bahan-bahan yang dikisar, serai dan ikan bilis.
- Kemudian, masukkan santan. Kacau sehingga sebati.
- Bubuh garam dan masak selama 30 minit sehingga labu menjadi empuk.
- Bolehlah hidangkan bersama nasi putih.