Bahan-bahan untuk kulit:
250 gm mentega
500 gm tepung gandum
80 gm gula
100 gm serbuk badam
50 gm koko oreo
1 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanila
1 sudu besar besar tepung jagung
500 gm tepung gandum
80 gm gula
100 gm serbuk badam
50 gm koko oreo
1 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanila
1 sudu besar besar tepung jagung
Bahan-bahan untuk inti tat:
250 gm keju
100 gm gula
1 biji telur
1 sudu kecil serbuk limau nipis
100 gm gula
1 biji telur
1 sudu kecil serbuk limau nipis
Cara menyediakan:
- Satukan semua bahan inti tat. Kemudian pukul hingga kembang.
- Untuk membuat kulit tat, pukul mentega, gula dan telur hingga kembang.
- Masukkan esen vanila dan pukul hingga rata.
- Masukkan tepung gandum, koko oreo dan tepung jagung. Gaul hingga sebati.
- Ambil sedikit adunan dan masukkan ke dalam acuan tat. Bentukkan lubang di tengah-tengah acuan.
- Masukkan inti tat ke dalam lubang acuan.
- Bakar pada suhu 180 darjah selsius hingga masak.