(* Resipi oleh Chef Azrin Zainol dari Sweet Azza Sdn. Bhd., Lot 32602-B,
Jalan 1/45A, Taman Kok Lian, Batu 5 off Jalan Ipoh, Kuala Lumpur)
(Hidangan untuk 3 orang)
(Hidangan untuk 3 orang)
Bahan-bahan:
2 cawan air
3 biji mangga masak – dikisar halus
1 cawan gula pasir – dikisar halus
1 cawan yogurt
½ tin air Sprite / 7 Up
½ cawan sagu biji – direndam dan dimasak sehingga jernih
1 mangkuk ais kiub
3 biji mangga masak – dikisar halus
1 cawan gula pasir – dikisar halus
1 cawan yogurt
½ tin air Sprite / 7 Up
½ cawan sagu biji – direndam dan dimasak sehingga jernih
1 mangkuk ais kiub
Cara menyediakan:
- Mangga dikupas kulitnya dan dikisar isinya bersama gula dan air.
- Tuang jus mangga itu ke dalam jag besar.
- Kemudian, masukkan yogurt, air Sprite atau 7 Up.
- Masukkan juga sagu biji ke dalam jag tadi.
- Gaul kesemua bahan hingga sebati.
- Akhir sekali, masukkan ais kiub.
- Manggo Lassy ini siap untuk dinikmati.