Bahan-bahan
- Sebungkus maggi (blh buat dua bahagian)
- Dua biji telur (pakai sebiji pn boleh)
- Siew pak choi/sawi pon boleh je
- Kobis bunga
- Kiub pati ayam
- Fishball/fishcake
- Sos tiram
- Garam n perasa secukupnye
- Tepung jagung (optional)
- Bawang merah dan bawang putih (dicincang)
- Cili padi (dihiris/diketuk)
- Bawang goreng (garnishing)
Cara-cara
- Rebuskan maggi dan toskan
- Pecahkan telur letak sedikit garam dan campurkan bersama maggi dan
goreng then angkat dan ketepikan. (banyak pulak dan..whatever la)
- Panaskan minyak dan tumis bawang putih,merah dan cili padi.
- Masukkan sos tiram dan kobis bunga. Masak sebentar dan tambah sedikit
air.
- Setelah air mendidih masukkan kiub pati ayam
- Masukkan segala sayur n fishcake/fishball
- Tutup api dan campurkan telur. Pastikan sentiasa mengacau ketika
memasukkan telur.
- Tuangkan kuah di atas maggi yg dah goreng td.
p/s: sy tak guna tepung jagung sbb dah ckp pekat walaupun guna telur.